operatia estetica a nasului, fără prejudecăți

Rinoplastie

(operație estetică la nas)

Daca te afli pe aceasta pagină, inseamna ca esti nemultumit de forma sau marimea nasului tau si ti-ai dori sa schimbi asta.

Micsorarea nasului si inlaturarea cocoasei nazale, indreptarea sau subtierea nasului sunt cele mai frecvente solicitari dar mai sunt si alte imbunatatiri estetice facute prin Rinoplastie.

Trebuie sa stii ca rinoplastia este o operatie catalogata ca avand un grad superior de complexitate si necesita o expertiza medicala si specializări aparte! Dr. Florin Juravle este unul din cei mai specializați medici din Romania in rinoplastie, fiind de notorietate finețea si precizia cu care o realizeaza.  Dr. Juravle este unul dintre foarte putinii chirurgi esteticieni care realizeaza si Rinoplastia Ultrasonica, cu Piezotome® ce aduce un plus de precizie osteotomiilor (taierii osului)  si o afectare minima a tesuturilor. 

De asemenea Dr. Florin Juravle poate realiza rinoplastie ne-chirurgicala! 

Dr. Juravle participa la fiecare editie a congresului bianual de Rinoplastie de la Bergamo, considerat cel mai reprezentativ si select pentru perfectionarea in operatia estetica a nasului

Nas prea mare, coroiat, cu cocoașă - principalele nemulțumiri

Forma si marimea nasului - unul din cele mai importante motive de nemultumire privind imaginea de sine!

Profil de femeie cu evidentierea nasului pt. rinoplastie
profil de barbat cu evidentierea nasului pentru operatie la nas

Bărbații isi doresc deopotrivă schimbarea!

Dr. Juravle explica video cele mai importante aspecte ale operatiei de rinoplastie

Cat costa Rinoplastia? 

In functie de complexitate, operatia estetica la nas realizata de Dr Juravle poate avea pret de la 3000 euro pana la +4000 euro 

Poate include sau nu corectie de sept, poate fi primara secundara, etc. 

Cauta in sectiunea Preturi operatii estetice – Dr. Florin Juravle

Operatia se realizeaza de catre Dr. Juravle in Bucuresti, intr-una din cele mai modern dotate clinici de nivel european. 

Despre estetica nasului- paradoxul armoniei faciale

Nasul este o trasatura a fetei foarte importanta, fiind considerata de pictori si sculptori ancora pentru echilibrul facial

Nasul trebuie sa puna in valoare frumusetea celorlate trasaturi (buze, ochi) fara a atrage atentia in mod special asupra sa! 

Este putin probabil ca cineva sa intorca capul dupa tine spunand “– Ce nas frumos are!“, ci mai degraba va fi atras de ochi, de buze, de sani, de cu totul alte parti ale corpului sau chipului.

Insa, daca nasul este total nearmonios, acesta va fi printre primele lucruri observate, iar frumusetea buzelor, a ochilor sau altor trasaturi va fi pusa “in umbra”. !

Estetica nasului expozitie, forme si marimi diferite de nas
Estetica nasului: “I Am Art: An Expression of the Visual & Artistic Process of Plastic Surgery.” Credit Suzanne DeChillo/The New York Times

Rinoplastia – una din cele mai complexe operatii estetice!

Operatia de rinoplastie este considerata una din cele mai complexe si mai delicate operatii estetice! 

Descrierea modului in ceare se realizeaza efectiv operatia implica, de asemenea, terminologie medicala specifica. Ori aceasta este o pagina eminamente dedicata dv., pacientilor, iar terminologia medicala de specialitate nu va fi pe intelesul dvs. 

Asadar va vom da doar cateva informatii pe care le consideram cele mai importante de stiut despre opratie de catre pacient si pe intelesul pacientului!

Pentru Dr. Juravle, chirurg estetician, rinoplastia este:

 • Este o operatie de mare finete, care necesita o tehnica de operare impecabila plus experienta si specializare. 
 • De asemena, faptul ca rezultatul nu este la fel de predictibil ca in cazul altor operatii estetice! Respectiv atunci cand  pacientii considera ca nu au obtinut forma dorita, acuza medicul care a realizat operatia, astfel medicul isi asuma un risc suplimentar. 
 • Cu toate acestea, Rinoplastia este printre operatiile estetice preferate ale Dr. Juravle!

Pentru pacient:

 • Rezultatul final este considerat definitiv abia dupa 1 an! Asadar este nevoie de multa, foarta multa rabdare pentru pacient!
 • In unele cazuri, este posibil sa fie nevoie de o interventie secundara pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit. Pacientul trebuie sa inteleaga toate acestea si sa aiba steptari realiste!
 • alaturi de operatia de Implanturi mamare, rinoplastia este una din cele mai dorite operatii estetice
 • Alte operatie la nivelul fetei  in care Dr. Juravle are expertiza deosebita –operatia pleoapelor – Blefaroplastie

Este Dr. Juravle cel mai bun dr. in Rinoplastie?  

Desi Dr. Florin Juravle nu este adeptul acestul gen de clasificari si ierarhii  considerand este greu de stabilit cu exactitate o astfel de ierarhie privind “cei mai buni doctori”, numarul de operatii, complexitatea cazuistica, specializarea internationala il plaseaza in topul celor mai apreciati chirurgi esteticieni din Romania. 
 

Micsorarea nasului, indreptarea, inlaturarea cocoasei nazale

Rinoplastia se efectuează in principal pentru motive estetice, pacientul isi doreste un nas mai frumos, in armonie cu chipul: micsorarea nasului, ingustarea / subtierea nasului, indreptarea, inlaturarea cocoasei, modificari ale varfului nasului, etc.  Uneori insa, motivul este deformarea nasului in urma unei traume, a unui accident si dorinta de a corecta, iar mai nou, operatia se face si in scop de lifting si intinerire.  (de exemplu: vârf de nas coborât sau ingrosat odată cu varsta).  
 • Poate include sau nu (in aceeasi operatie)  corectie de deviatie de sept (septoplastie)!

Cum se realizeaza operatia estetica la nas? 

Rinoplastia se realizeaza sub anestezie totala si dureaza in 2-3 ore (in medie). 

Rinoplastia totala inseamna corectia tuturor structurilor nazale, atat cele cartilaginoase cat si cele osoase.

Rinoplastia partiala inseamna corectia doar a structurilor cartilaginoase si presupune o perioada de refacere mai scurta decat in cazul rinoplastiei totale.

 • Rinoplastia se face de obicei prin metoda inchisa, metoda in care toate inciziile sunt in interiorul narilor si nu exista nici o cicatrice exterioara! (prima data cand se realizeaza operatia / “per primam”
 • In cazul reinterventiilor la nivelul nasului, dupa ce a avut loc o operatia primara de rinoplastie, corectiile se pot face fie printr-o alta rinoplastie inchisa dar cel mai adesea printr-o rinoplastie deschisa, metoda la care abordul se face la vedere prin practicarea unei incizii minime, putin vizibile. De asemenea poate fi tenica aleasa in cazul in care se doresc modificari la varful nasului si in zona de mijloc

Stim ca este dificil de inteles, cu tot efortul de a simplifica explicatiile, insa o consultatie la  Dr. Florin Juravle cu siguranta va lamuri lucrurile!  

 

CINE poate face Rinoplastie?

rinoplastie profil de femeie inainte si dupa operatia estetica a nasului

Rinoplastia este printre putinele operatii estetice care privesc atat femei cat si barbati, atat tineri cat si persoane in varsta!

Operatia estetica la nas corecteaza:

NU poți face rinoplastie dacă:

Ce forma si marimea nasului ti se potriveste?

Rinoplastia este poate cea mai individualizata operatie estetica!

Nu va puteti pur si simplu alege forma sau marimea nasului dintr-un … catalog, iar apoi sa va asteptati ca nasul dumneavoastra sa arate intocmai!

Impreuna cu Dr. Florin Juravle veti stabli cat mai multe detalii care vor fi luate in calcul: ce forma /marime iti doresti tu, care sunt limitele date de tipul tau de fizionomie, de trasaturile de familie, si alte aspecte.

defecte ale nasului corectate prin rinoplastie - dr. Juravle

INAINTE si DUPĂ rinoplastie

Ce trebuie sa faci înainte de operatia estetica la nas

In cursul consultatiei, Dr. Florin Juravle   iti va da un set se indrumari cu privire la:

 • anumite medicamente care ar trebui evitate (anticoagulante)
 • este indicat sa se opreasca fumatul 
 • se recomanda sa nu faceti operatia cand sunteti in perioada menstruala;
 • analize de sange preoperatorii, ecografii, EKG ai alte analize considerate relevante de la o pacienta la alta. 
 • in dimineata operatiei, cand va realiza si internarea propriu-zisa, iar tu va trebuie sa nu mananci si sa nu bei nimic. 

In cazul operatiei de rinoplastie, consultatia joaca un rol absolut vital in reusita acesteia! 

 

Ce trebuie sa faci după operatie

Cum te simti dupa rinoplastie? 

Dupa ce cele aprox 3 ore de  cat dureaza operatia, te vei trezi in salon, intr-o sala de recuperare speciala. Medicatia speciala va tine sub control durerea. 

La sfarsitul interventiei vi se aplica pe nas o atela metalica sau gipsata, si un pansament special.

Veti primi instructiuni care includ  si medicatie care sa ajute vindecarea si sa reduca potentialul infectios.

Procesul de vindecare – etape

Dr. Juravle si echipa sa vor face totul ca dv sa treceti cat mai usor peste perioada de dupa operatie.

Insa, trebuie sa fiti pregatit! Vor exista totusi simptome care fac parte din procesul normal naturald e vindecare dupa o astfel de operatie!

Simptomele initiale dupa operatie includ: edem, echimoza, dureri de cap si disconfort, care pot fi controlate cu medicatie specifica si aplicatii locale reci. 

Atentie! In primele 2-3 zile umflaturile si vanataile de la nivelul fetei se pot chiar accentua, dar acest lucru este normal, ele se vor estompa treptat, mai ales dupa 7-10 zile. 

Dr. Juravle,  dvs. va va instrui sa va mentineti capul la un nivel mai inalt decat restul corpului, atat ziua cat si noaptea, pana cand edemul local dispare.

Reluarea activitatilor normale, usoare, este posibila de indata ce va simtiti in stare. 

De obicei, pansamentele nazale si atelele sunt indepartate in prima saptamana, uneori atelele trebuie purtate pana la trei saptamani.

Utilizarea fardurilor cosmetice poate camufla echimozele si iritatiile pielii de la acest nivel. Procesul de vindecare continua mai multe saptamani dupa operatie. 

Dupa prima saptamana, va puteti relua, incet incet activitatile zilnice. 

In primele 2-3 saptamani: 

 • evitati sa suflati nasul 
 • evitati sa purtati ochelari 

Sunt recomandate cremele protectoare impotriva UV. Este necesara o protectie continua impotriva eventualelor traumatisme care pot apare la acest nivel, pe o perioada de cel putin 4-5 luni.

Se considera ca la aproximativ un an avem rezultatul definitiv al interventiei. In general rezultatele rinoplastiei sunt permanente; totusi cartilajele nazale, suportul de baza al nasului, sunt intr-un continuu proces de remaniere, de aceea rezultatul se mai pot modifica cu timpul.

Poze reale inainte si dupa operatia de rinoplastie realizata de Dr. Juravle

NOUTATE!

Rinoplastie Nechirurgicala

numai cu substante injectabile pe baza de acid hialuronic

Dr. Florin Juravle poate realiza cu succes rinoplastie ne-chirurgicala, numai cu substante injectabile pe baza acid hialuronic, special pentru nas!

Aceasta procedura poate fi alegerea potrivita pentru persoanele care nu au nevoie de modificari majore la nivelul nasului si doar de o indulcire a trasaturilor. Prin controlul volumelor se poate realiza o nivelare care sa estompeze o eventuala cocoasa nazala sau se poate realiza conturul varfului nasului (daca este cazut se poate ridica).

Rezultatul nu este permanent, ci se mentine timp de  9-12 luni (apoi acidul Hialuronic se va rerobi), dupa care, treptat, nasul va reveni la forma initiala.

Procedura nu este dureroasa, imediat dupa injectare se poate produce o inrosire usoara sau o umflare dar acestea dispar in aprox. 24 ore. 

Pretul pentru o rinoplastie nechirurgicala este variabil, in functie de cantitatea de acid hialuronic folosita. 

Disclaimer / Atentie!

Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic re reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

De ce poti apela laDr. Florin Juravle?

Alungire de penis
Alungire de penis

BOARD CERTIFIED PLASTIC SURGEON

Dr. Florin Juravle Membru al International Society of Aesthetic Plastic Surgery

medlife logo web 400px

SEF DE SECTIE | chirurgie plastica si estetica

Dr. Florin Juravle este seful sectiei de Chirurgie Plastica si Estetica in cadrul Spitatului de Ortopedie si Chirurgie Plastica MedLife, Bucuresti​

logo clinica estetica Statera Dr Florin Juracvle

Medicină si Chirurgie estetică

Clinica STATERA, clinica estetica si dermatologie premium din Bucuresti

Scroll to Top