Piele in exces dupa ce ai slabit foarte mult

Chirurgie post bariatrică

(operatii estetice pentru a inlatura pielea in exces, care atarna in falduri, de pe burta, coapse, brate, sani )

FELICITARI!

Daca te afli pe aceasta pagina, mai mult ca sigur ai parcurs deja un drum, deloc simplu, al scaparii de un numar mare de kilograme, cel mai probabil prin metode de chirurgie bariatrice (inel gastric/ gastric sleeve, balon grastric, by-pass gastric, etc).

Chirurgia post-bariatrica se adreseaza persoanelor care au fost obeze, femei sau barbati, care au reusit sa slabeasca zeci de kilograme,  dar care acum se confrunta cu falduri de piele si tesut in exces care atarna inestetic

 Dr. Florin Juravle urmareste o corectie generalizata:  la nivelul abdomenului, bratelor, al sanilor, al feselor, al coapselor, al genunchilor. 

persoana care slabit mult, lifting coporal, chirurgie post bariatrica

... nu doar mai suplu, ci si făra piele care atarnă!

Pielea care atarna este aspectul care nu te lasa sa te bucuri pe deplin de slabit. Liftingul corporal realizat prin chirurgia post-bariantrica rezolva cu succes problema excesului de piele

Totul despreChirurgia Post Bariatrică

poate cuprinde unele sau toate din operatiile estetice:

femeie care a slabit 90 kg si apoi a facut chirurgie post bariatrica
femeie care a slabit 90 kg si apoi a facut chirurgie post bariatrica

Chirurgia post bariatrica cuprinde operatii complexe care necesita experienta si specializare medicala 

dr Juravle-operatie estetica, chirurgie bariatrica
Dr. Juravle in operatie

Dr. Florin Juravle este unul din (nu foarte multii) chirurgi esteticieni din Romania care au expertiza in chirurgia postbariatrica si experienta necesara pentru o operatii estetice de asemenea anvergura, cu atat mai mult cu cat este o combinatie de chirurgie estetica si reconstructiva (vezi expertiza completa Dr. Juravle)

Interventia se va face doar in conditiile in care greutatea s-a stabilizat si nu mai exista riscul acumularilor ulterioare de grasime la nivel subcutanat.

Dr. Juravle poate face un lifting corporal total intr-o singura operatie, dar uneori recomanda  sa fie facut pe zone, in in 2-3 etape, astfel incat recuperarea pacientului sa fie cat mai buna. 

Unul din cazurile celebre indelung mediatizate a fost cel a Adrianei, femeia care a reusit sa slabeasca 150 kg!!! peste 7kg s-au eliminat printr-o operatie complexa care a durat aproximativ 6 ore dar a fost o mare reusita! Intreaga poveste aiciȘ

https://www.stirilekanald.ro/adriana-femeia-care-a-slabit-150-de-kilograme-si-a-taiat-pielea-in-exces-uite-cum-arata-acum-17331681

Cand este cu adevarat nevoie de chirurgie post bariatrica?

 
Chirurgia post bariatrica este o imbinare de chirurgie estetica si chirurgie reconstructiva iar oportunitatea ei intervine atunci cand pacientul, dupa ce a slabit un numar impresionant de kilograme a ramas cu o mare cantotate de piele si tesust aferent, cu o elasticitate extrem de redusa, care atarna in falduri, inestetic. 
Astfel, practic pacientul se bucura doar partial de beneficiile de a nu mai fi obez, intrucat anumite parti ale corpului vor trebui in permanenta mascate / acoperite. 
Ba chiar, anumite studii arata ca aceasta frustrare poate incuraja negativ pacientul sa recapete kilograme. 

Se estimeaza ca la cateva zeci de kg pierdute pot insemna pana la 10 kg de exces de piele si tesut aferent in exces. 

Care este planul operator post bariatric? 

Planul operator va fi personalizat de Dr Florin Juravle  in functie de prioritati, necesitati si dorinta pacientului dupa o analiza de caz riguroasa. 

De obicei se incepe liftarea tesuturilor de jos in sus; in cazul unor zone cum sunt bratele, abdomenul sau sanii nu exista influente din partea tesuturilor apartinand trenul inferior.

Este sufiecienta chirurgia bariatrica si post bariatrica pentru a arata perfect?

NU, pentru o persoana supraponderala care recurge la chirurgie bariatrica si post-bariatrica este necesar sa combine cu masaj, sport si alte metode neinvazive de remodelare corporala. 

Principalele operatii de chirurgie post bariatrica 

Lifting-ul corporal poate fi facut si doar pe anumite zone ale corpului pe care vrem sa le imbunatatim estetic : au piele si musculatura lasata lipsita de fermitate.

Dr. Florin Juravle realizeaza cu succes de peste 20 de ani lifting estetic al unor parti corporale cum ar fi: lifting de coapse, lifting de brate, lifting de fese, atat la femei cat si la barbati. 

Abdominoplastia – pentru exces de piele burta/ abdomen

Abdominoplastia este cea mai frecventa operatie realizata in cadrul esteticii post pariatrice. Dr Juravle este printre chirurgii esteticieni care realizeaza cel mai frecvent aceasta operatie, avand specializari si supra-specializari internationale. 

 

Lifting de brațe pt. pielea lasata

Pielea lasata, care atarna la nivelul bratelor apare aproape tot timpul dupa operatie bariatrica sau cand se slabeste foarte mult. DIn pacate, sportul, amasajul sau alte metode nu pot rezolva acest de exces de piele si tesut care nu este elastic si nu se poate “restrange” prin nici o metoda ci doar se poate elimina prin operatie chirurgicala de lifting de brate / maini.

Chirurgie post bariatrică

Interventia presupune ascensionarea si excizia excesului tegumentar de la nivelul bratului, printr-o incizie care va fi plasata in axila. Aceasta incizie, in unele cazuri, va fi asociata cu o alta, dispusa in axul longitudinal al bratului, si care va fi pozitionata pe fata interna a acestuia.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala pentru un confort cat mai bun pentru pacient.

 

Lifting de coapse – operatia pentru piele lasata dupa operatie bariatrica

Dupa o operatie bariatrica (micsoare stomac, inel gastric etc), pacientii se confrunta, in urma slabirii unui numar foarte mare de kg cu un exces de piele care atarna in falduri si in zona coapselor, de regula pe interior (intre picioare). Acest tesut este caracterizat de o mare laxitate si nu poate fi “restrans” sau “topit” prin sport, masaj, alte metode ci doar trebuie eliminat chirurgical / excizat.

Lifting-ul la nivelul coapselor consta in ascensionarea tesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioane si interne, iar excesul de tegument este excizat ramanand o cicatrice in zone inghinala si/sau santul subfesier.

Chirurgie post bariatrică

Se aplica atat la femei cat si la barbati. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si poate fi asociata cu lifting-ul altor zone, cu lipoaspiratia sau lipectomia.

Lifting de fese

Atunci cand zona fesiera (gluteala) este flasca, atarna inestetic,  poate fi ridicata / ascensionata printr-o operatie care presupune excizia unei ‘fasii’ de tegument din regiunea soldurilor, circular. Aceasta tehnica va lasa o cicatrice circulara.

Operatia se adreseaza persoanelor care prezinta un exces tegumentar mare, dupa diete care au dus la pierderea de multe kilograme.

Se poate practica in acelasi moment operator cu abdominoplastia de corectie a excesului masiv tegumentar abdominal, care adesea merge si catre posterior, astfel incat printr-o incizie unica la nivelul abdomenului se corecteaza ambele probleme. De asemenea se poate asocia cu lipoaspiratia si /sau lipectomia pentru a obtine o cat mai buna modelare corporala.deoare

CINE poate face operatia?

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.

Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale.

Atentie!

Liftingul corporal NU este un tratament pentru obezitate!

INAINTE si DUPĂ operatiile post-bariatrice

Inainte de operatia post-bariatrica

In cursul consultatiei, Dr. Florin Juravle  iti va prezenta un set se indrumari precise, care se impun pentru a fi in acord cu protocolul de anestezie totala si cu conditiile operatorii si post-operatorii. Astfel, vei fi informata cu privire la medicatie, fumat si alte masuri specifice, analize de sange, cardio si alte investigatii. 

Dupa de operatia post-bariatrica

Cum te simti dupa o operatie de chirurgie post-bariatrica? 

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si poate dura intre 3 si 7 ore, in functie de problemele de remediat. 

Este nevoie de spitalizare 24 de ore postoperator. A doua zi la externare vi se va da o reteta cu tratament personalizat  (antibiotic, antiinflamator si antialgic)  pe care il veti face 5-7 zile. Este indicat sa purtati garmentul elastic care v-a fost prescris.

Reluarea activitatilor zilnice se va face treptat. De asemenea masajul zonelor operate poate fi inceput chiar din a 2-a saptamana postoperator, cu intensitate gradual crescanda, conform recomandarilor specifice. 

Dupa operatie de lifting corp veti purta imbracaminte de compresiva.

In anumite zone si veti avea drenaje chirurgicale specificie, pentru cateva zile.

Trebuie sa va asteptati la echimoze /vanatai si edeme / umflaturi pronuntate la inceput dar acestea fac parte din procesul de vindecare normala, si vor disparea treptat, in aprox. 2-3 saptamani

In medie, dureaza 3 luni pana cand recuperarea este completa si rezultatele finale devin vizibile. In aceasta perioada va trebui sa acomodati sugestiile referitoare la pozitiile corpului si restrictiile fizice pentru ca vindecarea sa nu fie incetinita. 

Cicatricile

DA, vor exista cicatrici, unele chiar importante!

De unele veti putea scapa, aletele le veti putea estompa iar altele … trebuie sa fiti constient ca veti ramane cu ele!

Pe de alta parte, beneficiile estetice aduse de aceasta operatie sunt net superioare faptului ca veti rame cu niste cicatrici, astfel incat …chiar merita!

Pacientul trebuie sa stie de asemenea ca apare uneori necesitate corectiei cicatricilor, corectii care pot fi facut dupa 6 luni de la operatie.

Ce riscuri are operatiile post bariatrice?  

Existao categorie de riscuri asociate oricarei interventii chirurgicale , chiar si cea mai simpla, precum si riscuri asociate anesteziei generale.  Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta, etc. De aceea totul trebuie abordat cu maxima seriozitate si igiena perfecta pentru a evita aceste posibile riscuri. 

Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari la nivelul zonelor operate.

De ce poti apela laDr. Florin Juravle?

Alungire de penis
Alungire de penis

BOARD CERTIFIED PLASTIC SURGEON

Dr. Florin Juravle Membru al International Society of Aesthetic Plastic Surgery

Alungire de penis

CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

Clinica estetica de top din Bucuresti. Tratamente si terapii de rejuvenare si remodelare corporala

medlife logo web 400px

ȘEF DE SECTIE | CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

Dr. Florin Juravle este seful sectiei de Chirurgie Plastica si Estetica in cadrul spitatului MEDLIFE /Spitalul de Ortopedie si Chirurgie Plastica

Disclaimer / Atentie!

Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic re reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

Scroll to Top