the ultimate facelift

Lifting Facial Deep-Plane

Lifting-ul facial si de gat Extended Deep Plane facelift este considerat in acest moment (unanim de catre comunistatile de experti in chirurgie estetica) varianta ce mai avansata a unui lifting facial. Tehnicile chirurgicale compelexe realizate in operatie necesita o expertiza deosebita din partea medicului strict pe aceasta “nisa”, de aceea nu sunt multi medici esteticieni care opteaza pentru acesta varianta. 

Dr. Florin Juravle este  medicul din Romania cu cea mai mare experienta in acest tip de operatie, avand multiple specializari si cursuri de perfectionare cu cei mai renumiti chirurgi esteticieni faciali din lume, dar si o perioada de practica in USA, cu Dr. Mike Nayak (nume de referinta in ce priveste Deep Plane Facelift)  in cadrul Clinicii Nayak Surgery, St. Louis, Missouri,USA

 

Dr Juravle Cosmetic Jurgery consultatie

Dr. Florin Juravle:

Din experienta mea, lifting-ul facial Deep Plane ofera cele mai bune si mai durabile rezultate, incomparabile cu alte tipuri de lifting. Pe scurt, look-ul final nu va fi unul supra-tensionat, de “față operata”, in care uneori se observa cum “s-a tras” lateral de piele excesiv, ci va fi un look natural. 

Totodata trebuie sa stiti ca este o operatie estetica dintre cele mai complexe si stiu ca pacientii doresc sa afle cat mai multe informatii, pentru a putea lua decizia corecta. 

Astfel pe aceasta pagina voi include informatii mai detaliate despre acest tip de lifting facial si de gat, extrase din literatura /studii de specialitate cele mai reprezentative in acest sens, cu autori – nume de referinta in lume strict pentru acest tip de operatie,  precum Dr. Mike Nayak, Dr. Andrew Jacono, Dr. Joe Niamtu.

Desigur, va stept la o consultatie, in cadrul careia voi sublinia aspectele importante pentru dumneavoastra, vom stabili daca sunteti un candidat potrivit pentru a o face, urmand ca decizia sa va apartina, in totala cunostinta de cauza. Nu in ultimul rand, va voi exemplifica dintr-o galerie extinsa de rezultate before/ after.

Despre experienta mea

Despre expertiza si experienta mea cu acest tip de operatie estetica il voi cita pe Joe Niamtu ” always be a teacher, always be a student, avoid the trendy type for this procedure” .

Dupa cum stiti acest tip de operatie estetica nu se se recomanda a fi abordat decat de catre chirurgi cu multa experienta si care detin cunostinte si tehnici avansate de chirurgie faciala. 

De altfel, pana si chirurgii esteticieni care au dezvoltat aceste tehnici, le supun in permanenta unui proces de rafinare, de perfectionare. De fiecare data apar date noi, experiente si studii. 

In plus, desi anatomia este o stiinta exacta, corpul uman este atat de complex incat anumite structuri anatomice inca mai prezinta mici “surprize” chiar si pentru cei mai experimentati medici. 

Ceea ce doresc sa va transmit este ca, atat din experienta mea, cat si a colegilor medici din comunitatile medicale internationale la care sunt afiliat, rezultatele pot diferi considerabil de la un pacient la altul. Varsta, gradul de ptoza faciala, specificul pielii si in general al fiecarui pacient determina un anumit tip de rezultat. Cu siguranta insa, Extended Deep Plane Face & Neck Lift este solutia optima, maxim avansata, pentru a obtine o intinerie faciala importanta. 

Dr Florin Juravle in timpul operatiei de lifting facial

Rezultate incomparabile cu alte tipuri de lifting facial, look natural

Deep Plane Facelift – in traducere – lifting-ul facial  “in plan profund” poate aduce o intinerire cu peste 10 ani.  Acest lucru se realizeaza prin abordarea țesuturilor foarte  profunde, si NU doar intinderea, tragerea pielii la suprafata. 

Astfel  NU se va obtine acel aspect excesiv de întins, super-tensionat, artificial,  de fata vizibil “operata” uneori asociat cu facelifts tradiționale.

 Deep Plane face & Necklift ofera o intinerire faciala importanta cu rezultate naturale, mai ales cand este realizat de catre un chirurg estetician experimentat. 

Lifting Facial Deep Plane
Lifting Facial Deep Plane
Lifting Facial Deep Plane
Lifting Facial Deep Plane
Lifting Facial Deep Plane

Cine poate face Lifting facial Deep Plane? De la ce varsta?

Lifting-ul facial Deep Plane se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor. In ce priveste varsta la care acestia o pot face, Dr. Florin Juravle are pacienti de la +40 ani pana la peste 70 de ani. Totul depinde de particulariitatile fiecarui caz in parte, iar acest lucru poate fi stabilit exclusiv in urma consultatiei. 

Ce este de fapt un lifting facial Deep Plane ?

Spre deosebire de un lifting facial tradițional în care pielea este intinsa si ajustata pe structura-suport fetei deja afectata de procesul de imbatranire, un Extended Deep Plane Facelift (facelift extins în plan profund) actioneaza si ajusteaza /repozitioneaza țesuturile profunde ale fetei,  pentru rezultate cu mult superioare si aspect natural. 

In timp ce Liftingul facial traditional și cel SMAS (sistemul aponeurotic muscular superficial) care supra-tensioneaza pielea și mușchii feței, un Extended Deeep Plane Facelift  eliberează complet structurile faciale mobile  și repoziționează pasiv țesuturile subiacente ale feței pentru a-și restabili poziția, aceasta fără a aplica o presiune suplimentară asupra pielii sau a mușchilor. Această abordare  permite rezultate extraordinare,  fără aspectul prea întins, “operat” intalnit uneori la facelift-ul tradițional sau SMAS.

Extended Deep Plane- "Planul profund"

Deep plane / “Planul profund” este termenul folosit pentru a descrie planul anatomic care există între complexul SMAS-platysma (care este mușchiul și fascia) și stratul mai profund de mușchi responsabili de expresia facială. Această procedură se concentrează pe eliberarea și mișcarea straturilor de mușchi și grăsime în loc de tragerea și îndepărtarea pielii.

Liftingul facial extins pe plan profund incorporeaza eliberarea ligamentelor care pozitioneaza stratul plan profund pentru a obtine o miscare fara tensiune, fara a strange si intinde tesuturile. 

AvantajeExtended Deep Planelifting facial si de gat

Un facelift extins cu plan profund repozitioneaza țesuturile faciale subiacente cazute, cu rezultatul fiind un look natural, dar mult intinerit. Un facelift extins in plan profund poate ridica obrajii, restabili volumul pierdut în mijlocul feței, îmbunătăți aspectul de falduri in zona nazolabiala, poate ridica mușchii din jurul maxilarului pentru a elimina aspectul de falci/ “buldogi” pe linia mandibulara. 

 

Diferente in principalele tipuri de lifting facial: Mini lifting, SMAS facelifts & EXTENDED DEEP PLANE facelift

Pentru a intelege diferentele sa clarificam mai inati ce reprezinta mai exact  un facelift ?

Pentru ca de multe ori perceptia pacientului asupra unui facelift este diferita de cea a chirurgului voi face cateva mentiuni: 

Pentru un chirurg estetician un facelift vizeaza jumatatea inferioara a fetei, obraji si zona mandibulara, si poate o putin din zona gatului. Blefaroplastia viseaza zona perioculara- pleoapele, iar lifting-ul de gat – zona gatului, liftingul de buza – buza superioara, etc, insa un facelift vizeaza linia mandibulara si obrajii. 

Asadar Deep plane facelift, SMAS facelift, alte asemenea variatii de facelift vizeaza etajul inferior al fetei! ( de altfel cel mai important si mai dificil de corectat) 

Mini lifting 

In cazul mini-liftingurilor, incizia se face langa ureche, disectia se face limitat, cu separarea pielii de tesutul muscular. In varianta de skin-minilifting  pielea este trasa inspre ureche pentru dara efectul este nenantural, de supra-intindere. O alta varianta este in care si SMAS este usor tras astfel incat efectul este ceva mai natural si chiar se poate obtine o mica imbunatatire in zona santului nazolabial. Insa rezultatele sunt in acest moment considerate “modeste” ca si rezultate si durabilitate fata de alte tehnici. 

Familia de lifting-uri faciale SMAS Facelifts: incizia se face langa ureche, pielea impreuna cu tesutul gras suport este ridicat / decapat suplimentar de tesultul SMAS. Aceasta presupune o disectie mai insemnata, ceea ce inseamna mai mai multe echimozie, inflamatie, deci timp de recuperare mai mare. De ce am face asta atunci ? Pentru ca SMAS-ul poate fi pliat si intins cat mai inspre /dinspre zona nazogeniana avant un impact mai mare asupra falcilor si zonei mandibulare, un oarecare impact asupra etajului mijlociu facial, rezultand un exces de piele substantial in zona urechii.
Astfel toata tensiunea a fost suportata de SMAS, cu un impact mult ami mare asupra conturului mandibular, fara tensiune asupra pielii, un efect de ridicare mult mai bun pentru ca tesiunea puternica a fost aplicata mult mai aproape de zona tinta, fata de minilifting. este o optiune mai ales in cazul persoanlelor cu santuri/riduri foarte adanci ale pielii din zona obrajilor. 
Cu aceste tehnici reusim sa imbunatatim ridurile din zona nazogeniana intr-o maniera in care laserele sau alte tratamente nu o pot face.
Asadar Smas Lifting cu decalotarea completa a pielii de stratul subiacent poate fi o solutie ce ajuta la imbutatirea santurilor nazogeniene pronuntate, dar si in cazurile pacientilor in care stratul rezprezentat de tesut muscular nu este foarte solid, fie s-a operat anterior de 2-3 ori, sau pur si simplu este foarte fragil, ceea ce ar face ca un deep plane sa fie usor riscant si periculos.

SMAS lift este de 2 tipuri ; cu plicare unde excesul de SMAS este plicat si cusut in aceasta forma si cu imbricare in care SMAS-ul este pliat, iar excesul este taiat / indepartat si apoi se coase. Ambele variante sunt posibile, si pot da rezultate destuld e bune pentru zona mandibulara

Tehnica DEEP PLANE FACELIFT

Ce presupune mai exact? se ridica pielea impreuna cu tesutul gras subiacent pana intr-un anumit punct, dar nu pana la capat. Apoi tesutul muscular  SMAS este disecat:  practic eliberam / indepartam o parte a acestuia si astfel slabim tensiunea pe SMAS.  Apoi luam partea principala de sustinere si ajungem sub aceasta.  Practic sub acest plan se afla un tesut subtire, fragil pe unde trec nervii faciali. `Nervii faciali sunt responsabili de mimetica, miscarile gurii, ochilor, de zambet,  este o retea extrem de importanta de nervi. Acum avem de a face cu aspecte extreme de complexe, nedelimitate foarte exact, in care este nevoie de multa experienta si expertiza chirurgicala. Astfel, uneori dificil de stiut cand cand ai trecut de SMAS,  cand nu ai agresat aceasta zona sensibila transparenta a fasciei parotido-maseterica. Poate fi dificil de stiut daca suvitele subtiri intalnite reprezinta o ramura nervoasa sau pur si simplu tesut fibros. Aceasta este o disectie foarte complexa, foarte solicitanta si cu un grad inalt de dificultate. Iar lifting-ul Deep Plane este cel mai puternic, genereaza mai cea mai putina piele decapata si ne da posibilitatea ca SMAS-ul sa suporte mult mai bine tensionarea. Este o tehnica exslusiv abordata de chirurgi foarte experimentati.

EXTENDED DEEP PLANE FACELIFT

Extende Deep Plane face lift rezolva problema: de ce se corecteaza doar zona mandibulara si nu intregime santurile nazogeniene. Acest lucru se intampla pentru ca exista anumite “ligamente de fixare faciala”: care actioneaza ca niste pini fixatori.  Sunt 4 grupe: ligamentele zigomatice (pometi), ligamentele maseterice (obraz) si ligamentele mandibulare si ligamentele cervicale. Acesiti “pini” daca putem sa-i indepartam, sa eliberam tensiunea lor, deodata posibilitatile de actiune pentru deep-plane facelift cresc extraordinar:  actiune mult mai puternica pe zona liniei mandibule , dar si pe zona malara (a obrazului) din regiunea mediana a fetei. Asa ca daca elibeream aceste ligamente fixatoare, deodata avem o miscare pasiva a tesuturilor faciale care poate cu adevarat sa rezolve redundanta de tesut din zona nasolabiala. 

Atunci se pune intrebarea de ce nu le inlatura toata lumea, chiar si intr-un deep plane facelift?!?
Ei bine, un facelift cu aceasta slabire a acestor pini fixatori este cunoscut ca un Extended Deepplane Facelift. Necesita disectia acestui plan profund si practic ajungerea sub acesta, ceea ce poate crea dificultati chiar si chirurgilor cu experienta. Astfel miscarea pielii si a tesutului gras adiacent peste SMAS va fi eliberata, neblocata, rezulta un exces de piele mult mai mare in zona urechii care va fi indepartat. 

Unalt avantaj substantial al Extended Deep plane facelift este mobilitatea faciala crescuta.
Dezavantajul este faptul ca zona populata cu nervi poate fi afectata daca nu exista o expertiza tehnca chirurgicala, de aceea foarte putini chirurgi esteticieni o realizeaza.

Un aspect foarte important: lifting-ul facial NU rezolva calitatea pielii, daca este ridata,  patata, sau cu imperfectiuni/ denivelali, cicatrici, acestea se vor mentine. Pentru asta se va actiona cu tratamente specifice: laser sau alte tratamente de resurfacing, radiofrecventa etc. 

Sursa: Dr. Mike Nayak 

Disclaimer / Atentie!

Rezultatele fiecarei proceduri medicale sau operatii chirurgicale poti diferi de la persoana la persoana, in functie de modul unic re reactie al organismului uman si particularitatile acestuia.

De ce poti apela laDr. Florin Juravle?

Dr Juravle Florin, Chirurg estetician, Bucuresti
Alungire de penis

BOARD CERTIFIED PLASTIC SURGEON

Dr. Florin Juravle Membru al International Society of Aesthetic Plastic Surgery

logo clinica estetica Statera Dr Florin Juracvle

Medicină si Chirurgie estetică

Clinica STATERA, clinica estetica si dermatologie premium din Bucuresti

medlife logo web 400px

SEF DE SECTIE | chirurgie plastica si estetica

Dr. Florin Juravle este seful sectiei de Chirurgie Plastica si Estetica in cadrul Spitatului de Ortopedie si Chirurgie Plastica MedLife, Bucuresti​

Share On Facebook
QUICK INFO
Home

Be the best version of yourself!

Scroll to Top