estetica sânilor in detaliu

Corectie de Mamelon

Mameloane /sfârcuri înfudate, aplatizate, învaginate, ombilicate

Prin operatia estetica de corectie la nivelul mamelonului, Dr Florin Juravle aduce imbunatatiri privind marimea mamelonului si pozitia , u deformata initial a mameloanelor. Astfel, se au in vedere: mameloanele infundate / invaginate, mamaloanele ombilicate sau mamloanele prea mari. 

areola-mamelon operatie sani juravle-2

Areola si mamelonul completează estetica sânului

Areola mamara si mamelonul reprezinta exact "cireasa de pe tort" in materie de estetica a sanului.

Operatiile estetice care vizeaza mameloanele (sfarcurile) se realizeaza fie din motive strict estetice fie si din motive functionale sau, in cazuri complexe asociat operatiilor de ablatie mamara. 

Cele mai frecvente cazuri:

  • corectia mameloanelor infundate (invaginate, aplatizate, inversate) 
  • micsorarea mamelonului din motive estetice 
  • reconstructia mamelonului in cadrul reconstructiilor de san post neoplasm mamar

Mameloaneînfundate

Cum arata un mamelon infundat (invaginat)?

Problema mameloanelor sau sfarcurilor invaginate se regaseste sub diverse denumiri: mamaloane sau sfarcuri “infundate”, “ingropate”, “ombilicate”, “inversat”, varinata de “mamelon plat”.

Se regaseste la aproximativ 2% dintre femei (dar si la barbati!)

De fapt este o deformare a mamelonului care in loc sa proemine /iasa in exterior asa cum este firesc, este ‘ingropat’ in areola.

Corecție de mamelon
Pozitia mamelonului

Ce neplaceri cauzeaza mamelonul infundat?

De regula este vorba de estetica sanului , a bustului : atat femeile cat si barbatii sunt afectati negativ, cu atat mai mult cu cat de obicei un singur san are sfarc infundat.

Femeile care au aceasta problema pot intampina dificultati la alaptare.

Rar, poate cauza probleme functionale cum ar fi iritatie, inrosire si disconfort.

De ce apare mamelonul infundat?

Este anatomic legat de gradul de contractie a ductelor mamare, care trag mamelonul in jos, precum si de cantitatea de tesut ramas la baza sau gatul mamelonului.

De obicei este o problema congenitala, insa poate fi legata de cicatrici in urma alaptarii la san, infectii ale ductelor mamare sau operatii de san in antecedente.

Operatia de corectie a mamelonului infundat

Desi exista si metode nechirurgicale, care pot da rezultate temporare in anumite situatii (cand gradul de infundare este mic), operatia chirurgicala este metoda cea mai intalnita.

Exista mai multe grade de retractie:

Gradul I: mamelonul poate fi tras afara destul de usor si mentinut in aceasta pozitie;
Gradul II: mamelonul poate fi tras afara mai greu; are tendinta sa se retraga destul de usor;
Gradul III: este dificil sau imposibil de a trage afara mamelomul.

Durata, anestezia si spitalizarea

Dr. Juravle realizeaza aceasta corectia de mamelon in aprox. 30 minute, cu anestezie locala, fara internare

Cum se face operatia?

Exista mai multe proceduri, de regula clasificate in doua mari grupe: unele pastreaza ductele mamare, altele le intersecteaza.

Mai mult de 20 de proceduri chirurgicale au fost descrise, metodele variind de la ingrosarea gatului sau bazei mamelonului, adaugare de tesut la baza mamelonului, incizii pentru eliberarea contracturilor cicatriceale, pana la incizii interne cu suturare pentru a sustine mamelonul.

Nu vom intra in foarte multe amanunte privind tehnicile chirurgicale in sine, intrucat terminlogia nu este, de regula, pe intelesul pacientului

dar,

fiti sigura ca experienta si specializarea Dr. Florin Juravle isi va spune cuvantul, alegand tehnica cea mai potrivita pentru cazul dumneavoastra.

Vindecarea dupa operatie

Vindecarea este, de regula, rapida, operatia nu este una foarte traumatizanta.

Dupe operatie veti simti un disconfort si posibila tumefiere, dar durerea este moderata si poate fi tinuta sub control cu analgezice.

Astfel, dupa operatie, zona va fi protejata cu un bandaj special pentru protectie, pentru un timp variabil stabilit de chirurgul estetician in functie de cazul particular al fiecarei paciente.

Recuperarea este rapida!
De obicei in maxim 2 saptamani vindecarea este completa daca nu apar complicatii.

La 12-14 zile se va extrage materialul de sutura si pacienta poata sa spele zona cu apa calda si sapun.

Cicatricea este foarte fina si totodata camuflata de zona areolei si va evolua pana la vindecare totala (maturare) care survine de obicei la 6 luni de la operatie.

Rezultate vizibile imediat, permanente!

Micșorareamameloanelor si areolei

Micşorarea de mamelon este o operatie tot mai cerută în clinicile estetice, considerandu-se ca efectul estetic este acela de intinerire. 

 Intervenţia de reducere chirurgicală a mamelonului este o intervenţie cerută în special de mame după unul, doi sau mai mulţi copii, după ce mamelonul s-a deformat foarte tare, este căzut, are modificări de culoare, uneori e chiar dureros.

De asemenea se considera ca o areola mai mica este preferata pentru estetica sanului. Astfel, dacă mărimea mamelonului ocupă mai mult de 50% din sân este considerat prea mare. Pentru a fi considerat potrivit, acesta ar trebui să ocupe aproximativ 25-30% din sân. 

De regula operatia consta in: circumferința exterioară a areolei mamare dorită este marcată, iar pielea dintre circumferința existentă și cea marcată este îndepărtată. Această operație se face rapid și sub anestezie locală.

Reconstrucțiamamelonului

Acest tip de corectie se asociaza cel mai frecvent cu corectiile de la nivelul areolelor mamare in cadrul reconstructiilor de san post neoplasm mamar. Exista mai multe tehnici de corectie a mamelonului folosind tesuturile inconjuratoare.

Atunci cand ablatia este unilaterala se poate folosi un fragment din mamelonul sanului sanatos care se transplanteaza pe sanul reconstruit. Rezultatele sunt bune in orice situatie dar pentru simetrie, este totusi de preferat transplantul unui fragment din mamelonul contralateral atunci cand este posibil.

In cazul de reductie mamara masiva prin amputatie, reconstructia mamelonului se va face folosind una din tehnicile de reconstructie utilizand lambouri locale.

De ce poti apela laDr. Florin Juravle?

Alungire de penis
Alungire de penis

BOARD CERTIFIED PLASTIC SURGEON

Dr. Florin Juravle Membru al International Society of Aesthetic Plastic Surgery

Alungire de penis

ȘEF DE SECTIE | CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

Dr. Florin Juravle este seful sectiei de Chirurgie Plastica si Estetica in cadrul spitatului EUROCLINIC- Regina Maria.

Alungire de penis

CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

Clinica estetica de top din Bucuresti. Tratamente si terapii de rejuvenare si remodelare corporala

Scroll to Top