estetica sânilor in detaliu:areola mamara

Areola mamară

(corecție)

Prin operatia estetica de corectie la nivelul areolelor mamare, Dr Florin Juravle aduce imbunatatiri privind marimea (micsorarea) sau corectia asimetriilor areolare. 

areola-mamelon operatie sani juravle-2

Areola si mamelonul completează estetica sânului

Areola mamara si mamelonul reprezinta exact "cireasa de pe tort" in materie de estetica a sanului.

Totul despreoperația estetica a areolelor

Este perfect daca sanii au marimea si forma potrivita, insa nu este suficient! Areolele si mameloanele trebuie sa aib ao anume simetrie si un aspect care sa intregeasca estetica.

Areola mamară - corecție

Operatia estetica a areolelor mamare poate face obiectul unei operatii distincte (mai rar). dar de regula este asociata cu tot restul operatiilor estetice la nivelul sanilor.

Astfel,

Dr. Florin Juravle, de fiecare data cand realizeaza planul operator pentru sani va lua in calcul pozitia si dimensiunea areolei.

Operatiile estetice la nivelul sanilor care implica si estetica areolelor mamare 

 • marirea de sani cu implanturi prin abord periareolar
 • micsorarea sanilor (orice tehnica)
 • reconstructia sanilor dupa ablatii oncologice

Areole de dimensiuni diferite 

In cazul in care exista diferente mari de dimensiuni intre cele doua areole, exista posibilitatea corectiei acestora prin excizia surplusului si sutura periareolara.

Initiat, imediat dupa operatie exista o “incretire” inestetica a pielii din jurul areolei.

Acest lucru se rezolva de la sine in primele 3 luni postoperator.

In cazul operatiilor de micsorare a sanilor areola este corectata in dimensiuni obligatoriu. Aceste operatii se realizeaza fie doar printr-o incizie periareolara fie aceste incizii sunt mai largi lasand si o cicatrice verticala si, uneori, inca una in santul inframamar.

Cicatrici in zona areolara

In cazul maririi sanilor cu implanturi unii specialisti prefera abordul periareolar din motive estetice sustinand ca incizia la limita dintre cele doua nuante de piele este putin vizibila. Acest lucru este valabil doar in cazul tenurilor foarte albe, la care de fapt, oricare ar fi localizarea cicatricii, aceasta este foarte putin vizibila.

In cazul tenurilor mai inchise la care si areola este mai inchisa la culoare, cicatricea devine foarte vizibila datorita contrastului dintre culori, liniuta alba a cicatricii interpunandu-se intre “bejul” pielii si “maroul” areolei.

Acest neajuns se poate corecta cu ajutorul micropigmentarii (tatuajul medical).

De obicei este incizata jumatatea inferioara a areolei sau jumatatea ei externa.

Parerea  Dr. Florin Juravle este ca:

nu este nevoie de acest tip de abord in cazul operatiilor clasice de marire de sani pentru ca localizarea cicatricii in santul inframamar are mult mai multe beneficii estetice si functionale decat cea periareolara.

Vindecarea cicatricilor areolare

Modul in care aceste cicatrici se vindeca depinde de:

 • acuratetea tehnicii si experienta chirugului
 • tipul de cicatrizare al pacientului
 • tipul de fire folosit
 • tipul de sutura utilizat
 • localizarea inciziilor
 • respectarea regulilor de ingrijire postoperatorie.
  Singura directie in care nu putem face nimic este felul in care fiecare pacient cicatrizeaza. De aceea este foarte important ca aceste lucruri sa fie aduse la cunostinta dvs si sa va asumati acest risc. De obicei pana la varsta matura, oricare dintre noi am avut cel putin un incident soldat cu o cicatrice undeva pe corp, iar in cazul in care exista o cicatrizare patologica acest lucru va este deja cunoscut. Nu-l ascunde-ti chirurgului dvs! In cazul reconstructiei dupa ablatia sanului, cele mai utilizate metode de reconstructie ale areolelor sunt fie grefa de piele hiperpigmentata, fie, mai simplu, tatuarea zonei.

Reconstructia areolei mamare dupa ablatia oncologica a sanilor

Operatia de reconstructie a complexului areolo-mamelonar se poate face fie in acelasi moment operator daca este vorba de o amputatie mamara de micsorare sau se face la cateva luni dupa ablatia oncologica si reconstructia sanului.

Este o operatie estetica de mare finetie, necesita o tehnica operatorie foarte avansata si supraspecializare din parte chirurgului. Dr. Florin Juravle este unul din chirurgii esteticieni cu expertiza in aceasta operatie. 

Riscurile reconstructiei areolei cu grefa de piele

In cazul reconstructiei cu grefa de piele exista riscul ca aceasta sa se necrozeze si sa fie nevoie de o alta metoda de reconstructie. Exista riscul de asemenea ca pe zona grefata sa creasca par pentru ca de obicei pielea hiperpigmentata care se recolteaza are par. Daca tesuturile au suferit iradiere antineoplazica atunci acest risc este mult crescut.

 In cazul reconstructiei prin micropigmentare exista riscul ca pigmentul sa nu prinda uniform sau sa fie o nuanta mai inchisa sau mai deschisa. Toate aceste neajunsuri se rezolva la o sedinta de corectie.

Rezultate definitive 

Rezultatele reconstructiei cu grefa de piele sunt definitive.

In cazul tatuajului, in functie de pigmentii alesi rezultatele pot dura mai multi ani sau pot fi definitive.

In cazul pigmetilor definitivi exista riscul ca in timp sa apara o modificare nedorite a nuantei. 

De ce poti apela laDr. Florin Juravle?

Alungire de penis
Alungire de penis

BOARD CERTIFIED PLASTIC SURGEON

Dr. Florin Juravle Membru al International Society of Aesthetic Plastic Surgery

logo medlife

ȘEF DE SECȚIE | CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

Dr. Florin Juravle este seful sectiei de Chirurgie Plastica si Estetica in cadrul Spitatului de Ortopedie si Chirurgie Plastica MedLife, Bucuresti

logo clinica Statera dr juravle

CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

Clinica estetica de top din Bucuresti. Tratamente si terapii de rejuvenare si remodelare corporala

QUICK INFO
Areola mamară - corecție

Be the best version of yourself!

Scroll to Top