eTwo - Sublative™

eMatrix-ul este un dispozitiv de radiofrecventa fractionata sublativa care a primit aprobarea Comunitatii Europene si a FDA-ului pentru a fi utilizat in proceduri dermatologice ce presupun ablatie si rejuvenare cutanata, pentru riduri, cicatrici acnee, vergeturi, piele imbatranita.

Tehnologia sublativa de rejuvenare presupune indepartarea straturilor exterioare ale pielii la o adancime predeterminata pentru a reduce si chiar elimina liniile fine si ridurile, a imbunatatii tonusul pielii si a texturii, pentru a corecta pigmentarea neuniforma si a reduce dimensiunea porilor si pentru a genera colagen nou care ofera pielii un aspect mai ferm.

Aplicatorul furnizeaza energie de radiofrecventa bipolara prin intermediul unei matrice de 64 electrozi. Fiecare puls ofera energie intr-un model grila cu puncte, care sunt putin vizibile la suprafata pielii, dar care se extinde sub forma de con in profunzime. Se genereaza astfel un proces de incalzire in dermul profund in regiunea electrodului provocand astfel un raspuns de vindecare a arsurilor minime cu activarea fibroblastelor si sinteza de noi fibre de colagen si elastina. Tesuturile mai putin afectate, din jurul punctelor de matrice pot fi stimulate de caldura si acest lucru contribuie la accelerarea procesului de vindecare, ceea ce conduce la un aspect intinerit al pielii.

Dupa tratamentul cu sistemul eMatrix de rejuvenare sublativa, majoritatea pacientilor au prezentat o ameliorare a parametrilor faciali, cum ar fi luminozitatea pielii (83%) si finetea pielii / reducerea ridurilor pielii (90%). Deoarece fiecare tratament realizeaza o ablatie partiala a pielii, sunt necesare tratamente multiple.

Se indeparteaza straturile exterioare ale pielii la o adancime predeterminata pentru a reduce sau elimina liniile fine si ridurile, a imbunatati tonusul pielii si a textura, pentru a corecta pigmentarea neuniforma si a reduce dimensiunea porilor si pentru a genera colagen nou care ofera pielii un aspect mai ferm.

Aplicatii ale procedurii cu eMatrix:

  • riduri
  • cicatrici acnee
  • neregularitati de textura ale pielii
  • leziuni superficiale ale pielii
  • cicatrici postacneice in diverse stadii de evolutie si cicatrici postoperatorii
  • vergeturile proaspete, eritematoase cat si pe cele mature, sidefii

Pentru ca este un aparat de rejuvenare cutanata are un efect foarte bun asupra pielii imbatranite, asupra pielii laxe insotite de tulburari de textura, de pigmentare, discromii, cum sunt asa numitele pete de batranete.

Pacientii pot reveni la activitatile obisnuite in urma tratamentului, vindecarea nu dureaza foarte mult.

Spre deosebire de alte tratamente non-agresive, procedura cu eMatrix lucreaza din interior spre exterior prin stimularea sintezei de colagen. Astfel, rezultatele cu aceasta procedura dureaza mai mult si pot fi consolidate cu tratamente de intretinere anuale.

S-a dovedit a fi sigura si eficienta pe toate tipurile de piele si grade de pigmentare.

Un alt avantaj al aparatului ar fi acela ca poate fi efectuat in orice anotimp. El foloseste radiofrecventa fractionata si nu fasciculul laser si, prin urmare, nu determina sensibilitatea pielii la soare si poate fi efectuat in orice anotimp, fara a ne teme de hiperpigmentarile asociate procedurilor laser efectuate vara.

Spre deosebire de alte tratamente pe baza de energie fractionata, procedura cu eMatrix este tolerabila. in timpul tratamentului, pacientii simt o senzatie de cald, intepator.

Dupa sedinta se observa eritem/inrosirea pielii si edem/umflare care pot sa dureze cateva ore.

Ceea ce resimte pacientul este o senzatie de caldura tolerabila, ca dupa o arsura solara. Senzatia dureaza cateva ore si este indicat sa nu fie neutralizata prin aplicatii de gheata sau comprese reci. Este raspunsul clinic a incalzirii si remodelarii dermice ce conduce la efecte benefice de sinteza de noi fibre de colagen si elastina.

In 24-72 ore la nivelul zonei tratate apar mici cruste brune de 1 mm diametru care persista cateva zile, pana intr-o saptamana.

Pacientii trebuie sa aplice o crema hidratanta, permitand astfel eliminarea lor spontana. Dupa 24 ore se poate aplica machiaj pe zona respectiva.

Este important sa se utilizeze creme fotoprotectoare cu factor inalt de protectie, SPF mai mare de 30, pe intreaga durata a tratamentului si la 1 luna dupa finalizarea lui.

Expunerea la lumina UV (soare, cabine de bronzat, etc) sau la caldura excesiva (cazi cu hidromasaj, saune, etc) in termen de 24 de ore dupa tratament pot sa accentueze disconfortul si nu se recomanda.

Tratamentul fiecarui pacient variaza in functie de nevoile individuale si rezultatele dorite. Protocolul terapeutic este de 3-5 sedinte de tratament la interval de 4-6 saptamani.

Pacientii vor incepe sa vada rezultatele dupa primul tratament si acestea vor continua sa se imbunatateasca pana la un an dupa tratament. Pentru ca acest tratament functioneaza pentru a sintetiza colagen si elastina, nu exista limitari privind durata rezultatelor. Tratamente de intretinere sunt recomandate dupa un an.

Asteptarile trebuie sa fie realiste: cicatricile se estompeaza, nu vor disparea complet dar adancimea si aspectul inestetic sunt vizibil diminuate.

In cazul pacientilor cu cicatrici de acnee se remarca in primul rand estomparea aspectului cicatricilor si apoi o modificare de textura a pielii, scade diametrul glandei sebacee si prin urmare scade si seboreea, aspectul gras, lucios al pielii si pielea devine mai neteda, mai uniforma, mai luminoasa. Diminueaza si eritemul pentru ca cicatricile postacneice adeseori sunt rosii, eritematoase si scade aspectul eritematos al cicatricilor ceea ce le face sa se amestece mult mai bine in tesutul din jur si sa arate mai estetic.

Un alt aspect important este efectul benefic care apare asupra vergeturilor. Pacientele remarca pe langa scaderea diamterului si a adancimii vergeturilor si o imbunatatire a tonusului si a laxitatii cutanate.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: