labioplastia

Reducerea labiilor mici este una dintre procedurile chirurgiei cosmetice vaginale cele mai frecvent solicitate. Cele mai frecvente nemultumiri includ tesutul labial alungit, asimetric sau hiperpigmentat. Mai putin frecvente, pacientele vor solicita repararea tesutului labial ulterior nastere vaginale. O examinare amanuntita a labiilor mici, dintr-o perspectiva cosmetica, este necesara pentru a determina gradul de hipertrofie, hiperpigmentare si asimetrie care pot fi prezente.

Aspectul labiilor mici variaza natural de la femeie la femeie. Unele femei doresc o labioplastie doar pentru motive cosmetice, altele pot, de asemenea, suferi de disconfort sau durere si reducerea labiilor poate ajuta la rezolvarea acestor simptome:

  • Durere / disconfort / in timpul actului sexual
  • Durere / disconfort /in anumite activitati / exercitii / imbracaminte
  • Imposibilitatea de a purta anumite haine / lenjerie / bikini
  • disconfort la statul pe scaun prelungit sau mersul pe jos
  • Flux de urina multi-directional
  • Nemultumirea cu privire la aspect, asimetriei, pigmentare sau lungimea
  • Inhibarea pacientei cu privire la activitatea sexuala, jenata din cauza tesutului suplimentar

Labioplastie poate corecta aceste probleme. in functie de circumstantele individuale, tehnici diferite pot fi aplicate impreuna cu alte corectii precum himenoplastie, vaginoplastie, iar reducerea dimensiunii pielii care acopera clitorisul. Aceste proceduri sunt solutii sigure si eficiente sanatatea sexuala. Cele mai multe pot fi efectuate sub anestezie locala sau sedare si pacienta poate parasi clinica la cateva ore dupa interventie.

Postoperator, pacienta poate avea un discomfort usor pentru cateva zile si o umflare a zonei,care de obicei dispare complet dupa 1-2 saptamini. Cicatricea ramasa dupa interventie este, de obicei, greu de observat.

Ca orice interventie chirurgicala, si labioplastia are cateva riscuri potentiale, dintre care cele mai comune sunt: sangerarea, infectia, asimetria. Dar aceste incidente sunt foarte rare si toate aceste aspecte vor fi discutete cu doctorul dumneavoastra in timpul consultatiei.

Timpul de repaos - Timpul de vindecare dupa interventie este scurt, de aproximativ 5-7 zile. Dupa interventie se recomanda repaos al activitatii sexuale timp de 2 saptamani.

Recuperare Labioplastie

Cei mai multe paciente se pot externa in aceasi zi cu interventia chirurgicala.Ele se intorc la cabinetul medicului a doua zi pentru un consult post-operator . Pacientele primesc medicamente pentru durere si anti-inflamatorii si pot reveni, de obicei, la locul de munca intr-o saptamâna. Recuperarea integrala dureaza aproximativ 6-8 saptamâni si depinde de procesul de vindecare a fiecaruia Datorita suturilor absorbabile foarte fine, utilizate pentru labioplastie, exista, de obicei foarte putine cicatrici ce nu pot fi vizibile deoarece acestea sunt ascunse in cutele si faldurile labiilor. La incheierea interventiei chirurgicale, pacientele sunt sfatuite sa evite imbracamintea strâmta pentru primele doua saptamâni, se evite contactul sexul timp de sase saptamâni. Edemul local si vânataile sunt frecvente in primele doua saptamani dupa aceasta interventie.

Sensatia pot fi chiar imbunatatita datorita noilor terminatii nervoase si inlaturarea tesutului in exces.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: