remodelarea regiunii gluteale

Implantul de fese

Implantarea in zona gluteala (fesiera) a unor proteze siliconice creste volumul acestora si creeaza o proeminenta estetica crescuta.

In cazul pacientelor la care aceasta regiune nu are suficient volum si la care toate eforturile fizice axate pe aceasta zone nu au dat rezultatul scontat, se poate aplica cu succes aceasta metoda se augmentare regionala.

Implanturile fesiere sunt produse fabricate de aceleasi firme ca si in cazul implanturilor mamare, au aceasi calitate si sunt de asemenea garantate pe viata de catre producatori.
Au forma rotunjita, marimi si proiectii diferite astfel incat sa se potriveasca oricarei paciente.

Intrebari frecvente

In ce consta consultatia preoperatorie?

Preoperator pacientul se va intalni cu doctorul de mai multe ori, in dorinta de a stabili cat mai clar toate detaliile.

Cu aceste ocazii pacientul va fi informat cu privire la:

  • tipurile de implanturi
  • regulile preoperatorii pe care pacientul trebuie sa le respecte (sa nu ia nici un alt medicament decat cele prescrise de doctor) sa nu fumeze daca este posibil, sa nu ia medicatie contraceptiva cel putin o luna preoperator, etc.
  • setul de analize obligatorii interventiei.

Tot cu aceasta ocazie se vor face mai multe masuratori pentru a alege, impreuna cu pacienta, cea mai buna marime pentru protezele alese.

Care sunt contraindicatiile metodei?

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.

Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicala. De asemenea asteptarile ireale ale pacientei vor trebui sa se constituie in contraindicatie pentru a practica aceasta interventie.

Care sunt riscurile operatiei?

Riscurile imediate sunt reprezentate de sangerari abundente, inflamatie locala, infectie, dehiscenta plagilor (desfacerea suturilor), seroame, etc. La distanta poate apare cicatrizarea patologica, asimetrie, mobilizarea nedorita a unuia sau a ambelor implanturi, intoleranta la firele de sutura, etc.

Pentru a preveni toate aceste neajunsuri este absolut necesar sa ramaneti in clinica, sub supraveghere medicala, cel putin 24 de ore, si sa veniti la toate consulturile la care veti fi invitata. De asemenea exista riscul contracturii capsulare ca si in cazul maririi sanilor cu implanturi siliconice.

Cat dureaza perioada de recuperare?

Recuperarea poate fi foarte rapida in cazul in care nu apar complicatii sau poate fi mai anevoioasa functie si de pragul de sensibilitate al pacientei. In general dupa 2-3 saptamani de la interventie paciente poate relua pozitia sezanda, initial pe un colac care sa fereasca zona implanturilor de presiunea prea mare.

In ce constau ingrijirile postoperatorii?

Firele vor fi scoase in 12-14 zile. Incizia se face la nivelul santului subfesier. In aceasta zona cicatricea va fi foarte putin vizibila. Dupa extragerea materialului de sutura pacienta poate sa se spele si, dupa ce toate crustele au cazut, sa foloseasca produsele destinate remanierii cicatriceale.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: