lipoaspiratia

Un corp tonifiat si bine proportionat este considerat un simbol de sanatate si vitalitate.

Depozitele de grasime localizate oriunde pe corp, care nu raspund la dieta si exercitii fizice sunt rezolvate cu succes prin lipoaspiratie. Lipoaspiratia modeleaza anumite regiuni ale corpului prin indepartarea grasimii in exces, imbunatatind conturul si proportiile.

Lipoaspiratia nu este o metoda de slabire!

Intrebari frecvente

Ce este lipoaspiratia?

Lipoaspiratia care se mai numeste lipoplastie sau lipectomie suctionata sau liposuctie, reprezinta indepartarea chirurgicala a depozitelor localizate de grasime.

Exista trei variante tehnice:

 • Lipoaspiratia traditionala definita ca fiind simpla indepartare prin aspiratie a depozitelor de grasime
 • Tehnica prin intumescenta sau tehnica 'super wet' care consta in infuzia de solutie salina cu adaos de adrenalina, anestezic local si bicarbonat de sodiu inainte de a incepe aspirarea propriu-zisa de grasime
 • Lipoplastia asistata ultrasonic, tehnica in care energia ultrasonica este folosita pentru a lichefia grasimea care apoi se aspira

Lipoaspiratia poate fi utilizata pentru a indeparta depozite de grasime de la nivelul:

 • obraz, barbie, gat
 • membre superioare
 • torace anterior si posterior
 • abdomen si talie
 • solduri si fese
 • coapse
 • regiunea interna a genunchilor
 • gambe si glezna

In unele cazuri lipoaspiratia poate fi asociata cu alte interventii de chirurgie estetica ca de exemplu: lifting facial, reducere mamara, abdominoplastie. Lipoaspiratia nu este un tratament pentru obezitate si nici un tratament eficient pentru celulita.

Lipoaspiratia este tratamentul ideal pentru a obtine o remodelare a unor zone care sunt disproportionale in comparatie cu restul corpului. Candidatii ideali pentru acest tip de interventie sunt persoanele adulte, de orice varsta, cu masa corporala cuprinsa intr-un interval de plus/minus 30% din valoarea ideala, cu pielea ferma si elastica si cu un bun tonus muscular. Acestia trebuie sa mai indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Persoane cu o buna stare de sanatate, fara afectiuni care ar putea interfera cu vindecarea
 • Nefumatori
 • Buna capacitate de intelegere si care privesc cu obiectivitate rezultatele posibile

Consideratii speciale pot obtine persoanele cu afectiuni de tipul diabetului zaharat, hipertensiunii arteriale, bolilor cardiace sau lipoaspiratiei in antecedente.

Cum decurge sedinta de evaluare?

Consultatia cu chirurgul dvs este primul pas in aflarea detaliilor care va intereseaza despre lipoaspiratie. Sunt incluse discutii despre:

dorintele dvs si ceea ce se poate obtine real prin aplicarea acestei tehnici:

 • optiunile de tehnica
 • riscurile si complicatiile procedurii
 • planul de tratament indicat de medicul dvs.

Consultatia cuprinde de asemenea si evaluarea starii dvs de sanatate, atat fizica cat si emotionala.

Este lipoaspiratia o procedura individualizata?

Lipoaspiratia este o procedura inalt individualizata. Succesul acestei interventii depinde de o buna evaluare a pacientului si de completa constientizare a rezultatelor posibile. Tonusul pielii, elasticitatea acesteia precum si densitatea tesutului gras si distributia acestuia sunt factori care dicteaza tehnica aleasa si de care depind rezultatul final.

Este o procedura chirurgicala. Necesita practicarea unor incizii minuscule in apropierea zonelor de tratat, prin care se introduc canule de marimi variabile. Uneori incizia este atat de mica incat nu necesita fire de sutura. Grasimea este mobilizata prin folosirea unui vacuum. Pentru zone mici se pot folosi seringi vacumizate.

Tot serigi se folosesc atunci cand se doreste transferarea grasimii suctionate in alte zone ale corpului, pentru a creste volumul zonei acceptoare (de exemplu la nivelul buzelor) prin microlipofiling. Se pot folosi si pentru tratamentul ridurilor profunde.

Zona aspirata se panseaza intr-un conformator special pentru a ajuta pielea sa se 'plieze' pe noul continut. Uneori sunt necesare interventii secundare pentru a indeparta pielea in exces.

Dupa intervalul de vindecare de aproximativ 14 zile, sunt utile sedinte saptamanale de endermologie, pentru a nivela si mai mult zona lipoaspirata si pentru a se vindeca cat mai suplu.

Cum ma pregatesc pentru operatie?

Veti primi instructiuni specifice care includ:

 • consideratii prechirurgicale, teste de diagnostic si medicatie necesara
 • instructiuni cu privire la ziua interventiei
 • informatii despre anestezia aleasa
 • informatii despre ingrijirile postoperatorii

Riscurile posibile sunt contur neregulat, plierea pielii sau pielea cazuta, leziuni ale nervilor sau ale pielii, pigmentare neregulata, infectii ale zonei tratate, 'dopuri' de grasime sau de sange, pierderi crescute de lichide sau acumulari de lichide la locul interventiei.

Pentru metoda ultrasonica se mai adauga riscul arderii tesuturilor. De asemenea se mai adauga riscul anesteziei.

Care sunt ingrijirile postoperatorii?

Un bandaj elastic, compresiv trebuie purtat 2 luni. Acesta are rolul de a controla edemul care se dezvolta postoperator si de a comprima pielea pe noul continut.

Veti primi instructiuni:

 • cum sa aveti grija de zona operata
 • medicatie impotriva durerii si a unei potentiale infectii
 • data urmatorului consult

In general activitatile de intensitate normala se reiau cat de curand posibil. Acest lucru previne aparitia emboliilor si a altor complicatii. Plaga operatorie se vindeca intre 5 si 10 zile. Procesul de vindecare continua mai multe saptamani.

Va trebui sa va verificati greutatea pe tot parcursul vindecarii, pentru ca daca veti castiga in greutate rezultatul lipoaspiratiei poate fi compromis.

Edemul local poate disparea in cateva luni. Pe masura ce acesta dispare se evidentiaza noul contur al corpului.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: