blefaroplastie

Ochii reprezinta cea mai expresiva trasatura a fetei, ei capteaza atentia si transmit emotii si sentimente. Prin ei noi nu numai ca-i vedem pe altii dar si altii ne vad pe noi. Trairile noastre, felul in care ne simtim fizic si emotional se reflecta in ochii nostri.

Din pacate factorii ereditari si semnele imbatranirii au un impact mare asupra ochilor, de aceea nu intotdeauna ei reflecta ceea ce simtim cu adevarat.

Daca excesul de piele al pleoapei superioare deranjeaza, sau pielea cazuta de la acest nivel va face sa aratati trist sau furios, 'pungile' de sub ochi va fac sa aratati obosit, atunci blefaroplastia este o procedura indicata pentru dvs.

Blaferoplastie

Blaferoplastie

In general blefaroplastia corecteaza excesul de piele si grasime ce formeaza acele 'pungi' atat la nivelul pleoapelor superioare cat si in cele inferioare, redand aspectul tanar si energic al fetei.

Intrebari frecvente

Ce este chirurgia pleoapei?

Denumita si blefaroplastie, este o procedura chirurgicala ce corecteaza aspectul pleoapelor superioare si inferioare:

 • Pielea cazuta sau ptoza de la nivelul pleoapei superioare, uneori afectand vederea
 • Depozite de grasime in exces de la nivelul pleoapei superioare
 • 'Pungile' de sub ochi
 • Ptoza pleoapei inferioare care evidentiaza 'albul' ochiului sub iris
 • Pielea in exces si ridurile fine ale pleoapei inferioare

Aceste conditii apar in mod natural datorita procesului de imbatranire dar si al ereditatii. De aceea blefaroplastia are rezultate pozitive si la persoanele tinere care au mostenit problemele la acest nivel.

Cel mai adesea blefaroplastia se adreseaza unei persoane adulte, barbat sau femeie, cu un tesut facial sanatos si muschi tonici, cu dorinta reala de a-si imbunatati aspectul pielii din jurul ochilor.

Candidatii ideali sunt:

 • Persoane sanatoase, care nu au boli cu risc vital sau alte afectiuni ce interfereaza cu procesul vindecarii.
 • Nefumatori
 • Persoane pozitive cu dorinta reala de a-si imbunatati aspectul ochilor.
 • Urmatoarele afectiuni contraindica interventia chirurgicala la acest nivel:
  • Boli ale ochilor de tipul glaucom, 'ochi uscati', desprindere de retina
  • Afectiuni tiroidiene: boala Graves, hiper sau hipotiroidia
  • Boli cardiovasculare, hipertensiune arteriala sau alte afectiuni ale sistemului circulator
  • Diabet

Care este primul pas in pregatirile pentru aceasta operatie?

O consultatie cu chirurgul plastician este primul pas spre o astfel de interventie. In cursul acestui consult veti primi toate informatiile utile:

 • despre scopul dorit si o evaluare a cazului dvs.
 • tipuri de interventie
 • riscuri posibile si complicatii

In ce consta evaluarea?

Starea generala de sanatate are un impact crescut asupra calitatii rezultatelor. Atat starea de sanatate fizica cat si emotionala vor fi evaluate cu atentie de catre chirurgul dvs. Reusita procedurii, siguranta si satisfactia dvs depind de:

 • gradul de comunicare cu chirurgul dvs.
 • istoricul corect si complet, inclusiv medicatia curenta, vitamine, suplimenti alimentari, alcool, fumat, consum de droguri
 • gradul de seriozitate in ceea ce priveste respectarea instructiunilor date de medicul dvs.

In ce consta interventia?

Procedura este individualizata. Sunt evaluate atent datele dvs anatomice, ce anume doriti sa corectati, cauzele acestui 'defect', posibilitatile reale de a obtine rezultatul dorit. Blefaroplastia imbunatateste dramatic aspectul fetei, corectand pleoapele cazute, 'pungile' de sub ochi, prin repozitionarea muschilor, redistribuirea depozitelor de grasime si cand este cazul excizarea excesului de grasime.

Blefaroplastia poate fi asociata cu alte interventii la nivelul fetei pentru a obtine rezultatele dorite. 'Skin resurfacing' reprezinta tehnici de utilizarea a laserului prin care se obtine o imbunatatire suplimentara a aspectului pielii din jurul ochilor.

Liftarea de sprancene este indicata cand pozitionarea acestora este cazuta. Lifting-ul treimii medii a fetei poate fi asociat in mod fericit cu blefaroplastia, aceasta putand folosi aceleasi incizii ca si blefaroplastia.

Lifting-ul facial sau de gat pot fi asociate de asemenea cu blefaroplastia.

Cum ma pregatesc pentru operatie?

Veti primi informatii complete si corecte cu privire la procedura pe care o doriti. Vi se vor da indicatii in ceea ce priveste ziua preoperatorie:

 • consideratii generale, lista de investigatii preoperatorii.
 • evitarea unor medicamente care pot interfera cu procesul de recuperare si cu vindecarea.
 • date despre anestezie.

Riscurile asociate blefaroplastie includ vindecare tardiva, infectarea plagii operatorii, afectarea temporara a vederii. Mai pot aparea dificultati in inchiderea completa a pleoapei, de obicei temporar. Ectropionul ('caderea' marginii pleoapei inferioare), de asemenea temporar, este o complicatie care apare destul de rar. La toate acestea se adauga riscurile anesteziei.

Operatia se va desfasura intr-o sala de operatie, sub anestezie locala sau generala. Dupa operatie vi se va aplica la nivelul ochilor un unguent special si comprese reci. Ingrijirile postoperatorii cuprind tehnici de curatire a zonei operate, indicatii de medicatie care sa previna infectia sau inflamarea exagerata a zonei operate.

Cum decurge procesul vindecarii?

Dupa o perioada initiala in care zona operata va fi edematiata (umflata), cu echimoze (vanatai) accentuate periorbital, urmeaza un proces de regresie graduala a acestor fenomene. Veti fi instruit sa pastrati pozitia capului mai sus decat corpul, cat mai mult posibil in prima saptamana postoperator. Ochii trebuie protejati de lumina puternica sau vant prin purtarea unor ochelari de soare.

Inciziile se vindeca in 5-10 zile. Materialul de sutura se suprima la 5 zile postoperator, de obicei. Dupa aceasta etapa se poate incepe folosirea fardurilor pentru a camufla liniile de incizie. Procesul vindecarii continua cateva saptamani, timp in care edemul dispare treptat si functia vizuala revine la normal.

Rezultatele finale apar la mai multe saptamani postoperator si sunt foarte durabile. Protectia non stop impotriva UV, putarea ochelarilor de soare in permanenta ajuta la pastrarea rezultatelor pe perioade lungi de timp.

Suna chiar acum si fa-ti o programare.

0731.554.554 contact@drflorinjuravle.ro formular de contact

Clinica "Doctor. Florin Daniel Juravle"

Browser-ul folosit este foarte vechi.
Puteti descarca de aici o versiune actualizata: